Skrattar gott när jag läser DN:s krogkommissions senaste sågning. Det är Aquavit i nya hotellet Clarion¹ som hyvlas jämte fotknölarna i den mest skoningslösa restaurangrecension jag läst på länge:
Smaka på denna:
"Tandoorilaxen intill är en bisarr kockidé: rimmad lax som rullats i tandoorikryddor och skurits i sashimitjocka skivor. Riktigt olustigt."
eller
"Menyns ölkokta vildsvinsrevbenspjäll inger förhoppningar om förädlad Asterixkost. Från köket kommer dock fyra linjallånga brutala styckningsdelar i en färg som får Krogkommissionen att tänka ’gråben’."
Om krogkommissionens utlåtande ligger någotsånär nära sanningen är man tacksam för varningen. Jag undrar, i likhet med artikelförfattaren, om det verkligen var klokt av Marcus Samuelsson att hyra ut New Yorkkrogens namn. En närmast litterär sågning renderade i alla fall besöket från Dagens Nyheter. Alltid nåt. Läs recensionen i sin helhet här.
_____________________________
¹ Ni vet den stora svarta väggen som numera skymmer Norra bantorget när man anländer till huvudstaden norrifrån med tåg, alternativt som skymmer utsikten mot Kungsholmen från Norra bantorget.
Det kan vara kul att läsa recensioner av krogar man aldrig kommer att besöka. DN:s krogkom funkar bra som underhållning…
”Till det torrlagda köttbenet hör en djup tallrik med menlös kokt morot och selleri i stavar, i något som ska föreställa pepparrotsbuljong men smakar som vispad mjölk.”
Underbart elakt!
Testa gärna min cheesecake. Den är jätteenkel och smakar nästan som glass.
gottochenkelt.blogg.se